Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
«ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ»
Εδιωξε άλλους 20 εργαζόμενους

Στο πλευρό των εργατών το ΚΚΕ

Συνεχίζει το αντεργατικό της «κρεσέντο» η εργοδοσία της «ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ» (θυγατρική της «SIEMENS») με απολύσεις, επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, περικοπές επιδομάτων και άλλα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, επικαλούμενη την «παγκόσμια κρίση» ανακοίνωσε χτες άλλες 20 απολύσεις - οικειοθελείς αποχωρήσεις με κίνητρα τις ονομάζει η εργοδοσία - ενώ μέχρι σήμερα σε διάστημα οχτώ μηνών έχει διώξει άλλους 108 εργαζόμενους.

Καμία δέσμευση δεν ανέλαβε η εργοδοσία, ούτε στην τριμερή συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη, κάτι το οποίο δεν έκανε και η υφυπουργός Απασχόλησης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος, ο οποίος κατήγγειλε την εργοδοτική επίθεση που γίνεται κάτω από το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κατήγγειλε την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και τις απολύσεις και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων στην πλήρη και σταθερή εργασία. «Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη δουλειά», τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ